Het Innerlijk Kind: Wat Is Het en Hoe Kun Je Het Herkennen?

Het concept van het innerlijk kind speelt een centrale rol in persoonlijke ontwikkeling en emotionele genezing. Vaak dragen we, zonder het te beseffen, pijn en trauma’s uit onze kindertijd met ons mee. Deze onverwerkte emoties en ervaringen blijven invloed uitoefenen op ons volwassen leven, wat leidt tot patronen van onzekerheid, angst, boosheid en uitstelgedrag. In dit artikel bespreken we wat het innerlijk kind precies is, hoe je het kunt herkennen en hoe het gerelateerd is aan het tweede chakra, het sacraalchakra. Ook zullen we de workshops van Sebastiaan Kahle belichten, waarin hij mensen begeleidt om hun innerlijk kind te helen en opnieuw in verbinding te komen met hun ware zelf.

Wat is het Innerlijk Kind?

Het innerlijk kind verwijst naar het deel van ons dat gevormd is tijdens onze jeugd en dat onze jeugdige ervaringen, emoties en overtuigingen met zich meedraagt. Het innerlijk kind is niet alleen de speelse en onschuldige kant van onszelf, maar ook de kant die pijn, teleurstelling, angst en trauma heeft opgelopen in de kindertijd. Vaak hebben we als volwassenen geen bewuste toegang tot deze gevoelens, maar ze beïnvloeden wel onze gedachten, gedragingen en relaties.

Ons innerlijk kind kan zich bijvoorbeeld uiten in situaties waarin we ons onzeker voelen, emotioneel reageren of ons angstig en kwetsbaar voelen. Dit deel van ons wil erkend, geliefd en genezen worden, zodat we als volwassenen vrijer, blijer en authentieker kunnen leven.

Hoe Kun Je Het Innerlijk Kind Herkennen?

Je innerlijk kind laat zich op verschillende manieren zien, vaak in situaties waarin je getriggerd wordt door bepaalde emoties of gebeurtenissen. Hier zijn enkele tekenen dat je innerlijk kind actief is:

  • Emotionele Regressie: In situaties waarin je overweldigd raakt door boosheid, verdriet of angst, reageer je soms niet als een volwassene, maar eerder als een kind. Dit is een teken dat oude, onverwerkte emoties vanuit je kindertijd naar de oppervlakte komen.
  • Onzekerheid en Angst: Als je je vaak onzeker voelt, vooral in het bijzijn van autoriteitsfiguren of mensen met meer macht, kan dit een aanwijzing zijn dat je innerlijk kind zich niet gezien of veilig voelt.
  • Uitstelgedrag en Zelfkritiek: Je innerlijk kind kan zich ook manifesteren in vormen van zelf-sabotage, zoals uitstelgedrag of een kritische innerlijke stem. Dit deel van jou is bang om te falen of om afgewezen te worden, en zoekt veiligheid door niet in actie te komen.
  • Overmatige Controle of Aangepast Gedrag: Soms uit het innerlijk kind zich in een sterke drang om alles onder controle te houden of zich te conformeren aan de verwachtingen van anderen, uit angst voor afwijzing of kritiek.

Deze emoties en patronen kunnen voortkomen uit gebeurtenissen in je jeugd waarin je je niet gezien, gehoord of geliefd voelde. Door je bewust te worden van deze patronen, kun je beginnen met de heling van je innerlijk kind.

Het Innerlijk Kind en Het Tweede Chakra

Het tweede chakra, ook wel het sacraalchakra (Svadhisthana) genoemd, bevindt zich net onder de navel en is nauw verbonden met emoties, creativiteit en relaties. Dit chakra is direct verbonden met het innerlijk kind omdat het ons emotionele welzijn reguleert en ons vermogen om vreugde en plezier te ervaren. Wanneer er blokkades zijn in dit chakra, kan dit zich uiten in een disconnectie met je emoties, problemen in relaties of een gebrek aan creativiteit.

Het helen van je innerlijk kind helpt bij het balanceren van het sacraalchakra. Dit chakra draagt de energie van onbevangenheid, vreugde en speelsheid, aspecten die vaak geblokkeerd raken wanneer we ons innerlijk kind niet de ruimte geven om zichzelf te uiten en te helen.

In de workshops van Sebastiaan Kahle, leer je hoe je oude pijn en blokkades kunt transformeren en hoe je je tweede chakra kunt helen door in contact te komen met je innerlijk kind. Deze heling maakt het mogelijk om vrijer te leven, zonder de belemmeringen van oud verdriet of emotionele pijn uit je kindertijd.

De Innerlijk Kind Workshops van Sebastiaan Kahle

Sebastiaan Kahle biedt diepgaande workshops aan waarin deelnemers werken aan het helen van hun innerlijk kind. Tijdens deze workshops krijg je de kans om te ontdekken welke emotionele patronen je uit je kindertijd hebt meegenomen en hoe je deze kunt transformeren. De Innerlijk Kind, Kristallijnen Zielekind en Kosmisch Meesterschap workshops helpen je om oude wonden te helen, opnieuw verbinding te maken met je authentieke zelf en blokkades in je leven los te laten.

Tijdens de workshops maak je kennis met:

  • Diepgaande inzichten in je ego-ikje, je ziel en je ware zelf.
  • Praktische tools om blokkades en oude patronen te transformeren.
  • Helende energieën en transmissies die je helpen om je innerlijke kind te genezen.
  • Bewustwording van je kosmisch kind en zielekind, waardoor je je volledige potentieel kunt ontplooien.

Deze workshops bieden een unieke kans om met persoonlijke begeleiding van Sebastiaan en zijn team te werken aan zelfrealisatie en spirituele groei. Naast het innerlijk kind werk, wordt er ook aandacht besteed aan de verbinding met je hogere zelf en de kosmische energieën die je ondersteunen op je spirituele pad.

Praktische Informatie

De workshops van Sebastiaan Kahle vinden plaats op verschillende serene locaties, zoals Krachtstek in Wognum, waar deelnemers de ruimte krijgen om in een veilige en rustgevende omgeving aan hun innerlijke heling te werken. De workshops bestaan uit intensieve oefeningen, persoonlijke begeleiding en het gebruik van krachtige healing tools die je helpen om diepgaande transformaties te ervaren.

Voor meer informatie over de workshops en om je aan te melden, kun je terecht op de website van Sebastiaan Kahle: Innerlijk Kind, Zielekind en Kosmisch Meesterschap >>

Conclusie

Het helen van je innerlijk kind is een essentieel onderdeel van persoonlijke groei en emotionele bevrijding. Door je bewust te worden van de impact van je kindertijd op je volwassen leven, kun je oude patronen doorbreken en vrijer gaan leven. Het werken met het innerlijk kind is direct verbonden met het tweede chakra, het centrum van onze emoties en creativiteit. Door dit chakra te helen, kun je weer in contact komen met je speelse en spontane zelf, en blokkades loslaten die je tegenhouden in je huidige leven.

De workshops van Sebastiaan Kahle bieden een krachtige en veilige omgeving om dit werk te doen en om jezelf te bevrijden van oude wonden en patronen. Schrijf je in voor een van zijn workshops en begin je reis naar emotionele vrijheid en spirituele groei.

Even voorstellen
Mijn naam is Sebastiaan Kahle-Schoenaker. Getrouwd, vandaar dat we de namen hebben samengevoegd.

Opgeleid door Joke Elziam Nooteboos van het Elohim Centre en daar werd me duidelijk gemaakt wat ik hier op Aarde kom doen.

De weg van zelfrealisatie voortzetten met wat Joke en de Bovenwereld in meer dan 30 jaar heeft neergezet.

Het is mijn missie om samen met de Bovenwereld, mensen dié gereedschappen aan te rijken zodat ze zelf het Licht kunnen zien, ervaren en belichamen.
Download de Brochure

Wil je dit even op je gemak terug kunnen lezen? Download dan deze gids

Waar de chakra's zich bevinden.
De psychologie achter de chakra's.
Wat je zelf kan doen om je chakra te helen.
MacBook mockupiPhone mockup